23.04.2012

dwuścienna miska



(d-18cm, h-9cm)
Kamionka toczona na kole garncarskim. Piec elektryczny, 1290C.

6 komentarzy:

Anonimowy pisze...

świetna!
ciekawam jak rozumiesz dwuścienność misy
płaska część-patera na sushi ,wgłębienie na sos?:)
Alicja

karolina-g pisze...

zachwycająca!

am pisze...

dziękuję, a co do pytania Alicji: dwuścienność rozumiem...wprost. Czyli: ścianka miski wewnętrznej (to pierwsza) i zewnętrznej (druga).
A jak ja wykorzystać? Ba.:)

Anonimowy pisze...

"A jak ja wykorzystać? Ba.:)"
wersja z sushi chyba najlepsza ale...

-kiełbaski w cieście francuskim
z dipem paprykowym
-Kąski z kurczaka z dipem awokado
-Wrap z kurczakiem, warzywami i -dressingiem curry i sosem majonezowym
-Roladki naleśnikowe z kaszą i twarogiem i sos tatarski:))))))
i można by tak dłuuuugo
i widzisz jakie nowatorskie naczynie stworzyłeś-piękne i przydatne
coś dla ciała i dla ducha
Alicja

am pisze...

to niestety nie mój pomysł, to znana forma, ale wydała mi się bardzo na miejscu do eksponowania kryształów.
Ale o kiełbaskach nie myślałem :)

Anonimowy pisze...

misa jest piękna sama w sobie !
ale może być formą użytkową w bardziej wyrafinowany sposób niż kulinarny
w zagłębieniu niebieskie lub białe tulipany a na kryształach srebrna biżuteria gdyby ktoś chciał ja umieścić na toaletce
Alicja