"zdziś" pokryty jest tym samym kaki? pysznie wygląda, jak jedno z temmoku, które widziałam u Ciebie ostatnio. mam taki garnek z żelazowym szkliwem E3(wolastonit), gdzie uzyskałam piękny bursztynowy odcień, który bardzo mnie interesuje. niestety, było to dawno, i nie mogę powtórzyć tego samego efektu... szukam dobrego 'bursztynowego' szkliwa ...
tak, to to samo szkliwo, jednak w towarzystwie czarno-grafitowego. Najładniejsze miodowe pokazuje mi się na dwukrotnie zanurzonych w temmoku brzegach czarek (o ile są z b.jasnej lub białej masy- w innym wypadku-rdza). Jeśli coś znajdę dam znać. (jest wprawdzie wiele recept na amber celadon, który pewnie by Ci odpowiadał, ale- zawierają w sobie Albany- lub Alberta slip, wypał redukcyjny i cone 10...)
7 komentarzy:
'zdzisiaj' jest bardzo przyjazna człowiekowi (forma), no i szkliwo pyszne, które idę zachwalać wyżej...
Very beauty interesting work. The form is chaste and elegant. The glazes looks like flooded chocolate. Best regards Senna
Thank you.:)
"zdziś" pokryty jest tym samym kaki?
pysznie wygląda, jak jedno z temmoku, które widziałam u Ciebie ostatnio.
mam taki garnek z żelazowym szkliwem E3(wolastonit), gdzie uzyskałam piękny bursztynowy odcień, który bardzo mnie interesuje. niestety, było to dawno, i nie mogę powtórzyć tego samego efektu... szukam dobrego 'bursztynowego' szkliwa ...
tak, to to samo szkliwo, jednak w towarzystwie czarno-grafitowego. Najładniejsze miodowe pokazuje mi się na dwukrotnie zanurzonych w temmoku brzegach czarek (o ile są z b.jasnej lub białej masy- w innym wypadku-rdza). Jeśli coś znajdę dam znać.
(jest wprawdzie wiele recept na amber celadon, który pewnie by Ci odpowiadał, ale- zawierają w sobie Albany- lub Alberta slip, wypał redukcyjny i cone 10...)
@Senna: it's very kind of you!
:)))))... redukcje, cone 10, itd ...
na wszystko przyjdzie czas. może się zdarzy...
p.s.
taki ciemniejszy bursztyn... ciepły, lekko czerwonawy ;))).
Prześlij komentarz